- Jak urządzić mały przedpokój? PORADY
- Jak bezpiecznie używać pilarki tarczowej?
- Jak stracono słynny transatlantyk Normandie?
- Obrady Okrągłego Stołu – jakie były postanowienia?
- Bohdan Smoleń – kim jest? [KARIERA, RODZINA, CHOROBA]
- Z kim zagra Polska w eliminacjach do EURO 2016?
- Jak zrobić wielkanocną dekorację z wiosennych kwiatów w koszyku?
- Drugi pierwszy raz. Jak powrócić do seksu po przyjściu na świat dziecka?
- Ewa Kasprzyk rozwiedzie się z mężem? Kim jest jej nowy partner?
- Seks po hiszpańsku, czyli jak zostać mistrzynią hiszpana
SZPARAGI - jak wybierać, obierać i gotować? Gotowanie szparagów - przepis
Sezon na szparagi jest krótki, trwa tylko kilka tygodni. Długa jest natomiast lista ich zalet – oprócz tego, że są zdrowe, apetyczne i łatwe w przygotowaniu, to uznaje się je również za afrodyzjaki. Jeśli więc do tej pory nie pojawiły się na naszych stołach, najwyższy czas, by to zmienić! Jak może wyglądać szparagowe menu?
Szparagi z rusztu - jak je przyrządzić
Szparagi z rusztu to świetny dodatek do mięs, grillowanych ryb lub do przystawek na zimno i na ciepło, na przykład z szynką parmeńską i suszonymi pomidorami, także do przepysznych sałat. Z rusztu można przyrządzić zarówno szparagi białe, jak i zielone. Kilka minut i gotowe!
Filet halibuta ze szparagami i sosem holenderskim
Zarówno halibut, jak i szparagi uznawane są za dania wykwintne, połączone - dają ucztę godną królów. Zwłaszcza, gdy podamy je z delikatnym, dobrze schłodzonym białym winem. Można też wzbogacić danie o lekko opieczoną białą bułkę - będzie czym wybierać smakowity sos z talerza, jak to robią Francuzi.

Piotr Tymochowicz to znany i kontrowersyjny specjalista ds. wizerunku. Współpracował ...
-
zobacz sylwetkę