- Jak urządzić mały przedpokój? PORADY
- Jak bezpiecznie używać pilarki tarczowej?
- Jak stracono słynny transatlantyk Normandie?
- Obrady Okrągłego Stołu – jakie były postanowienia?
- Bohdan Smoleń – kim jest? [KARIERA, RODZINA, CHOROBA]
- Z kim zagra Polska w eliminacjach do EURO 2016?
- Jak zrobić wielkanocną dekorację z wiosennych kwiatów w koszyku?
- Drugi pierwszy raz. Jak powrócić do seksu po przyjściu na świat dziecka?
- Ewa Kasprzyk rozwiedzie się z mężem? Kim jest jej nowy partner?
- Seks po hiszpańsku, czyli jak zostać mistrzynią hiszpana
Pasty twarogowe do chleba - podajemy sprawdzone przepisy
Pasty twarogowe – tanie, błyskawiczne i smaczne. Odpowiednio podane – także efektowne! Jako przekąski podczas wieczornych posiedzeń (do piwa lub musującego wina) lub kolorowe śniadania. Proponujemy pasty: z jajkiem i rzodkiewkami, z łososiem, z suszonymi pomidorami i ostrą jak piekło - z kminkiem.
Czy biały ser jest zdrowy?
Twaróg jest bardzo dobrym źródłem pełnowartościowego białka. Zawiera ono niezbędne aminokwasy, tzn. takie, których organizm nie potrafi sam wytworzyć, więc trzeba je dostarczyć z jedzeniem (biorą one udział w tworzeniu nowych i odbudowaniu uszkodzonych komórek). Jest w nim trochę magnezu, potasu, cynku oraz witaminy A, D, z grupy B i E. Biały ser zawiera najmniej wapnia spośród nabiału. Aby zaspokoić dzienne zapotrzebowanie organizmu na ten pierwiastek, trzeba zjeść niemal 1 kg twarogu.
Jak rozpoznać dobry biały ser?
Dobry biały ser jest średnio odciśnięty i gładki w przekroju. Zbyt miękki zawiera za dużo serwatki. Zbity w grudki, mączysty lub kaszkowaty świadczy o przegrzaniu skrzepu. Grudki sera powstałe na skutek zbyt silnego ścięcia białka są sprężyste, gumowate i nie dają się rozetrzeć na gładką masę. Zbyt mazista konsystencja może być skutkiem przekwaszenia mleka, niedogrzania skrzepu albo zakażenia sera drożdżakami. Świeży twaróg powinien mieć smak lekko kwaśny.
Jak zrobić pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem? Podajemy dobry przepis
Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem to smaczne i pożywne danie wegetariańskie. Wypróbuj nasz przepis, a nie będziesz żałować!
Dlaczego warto jeść biały ser? [WARTOŚCI ODŻYWCZE]
Biały ser jest nie tylko smaczny, ma też wiele wartości odżywczych. Nic więc dziwnego, że w polskiej kuchni od lat jest cenionym produktem wykorzystywanym na rozmaite sposoby.
Jaki nabiał jest najlepszy - rady dietetyka
Mleko, ser, jogurty i serki są zdrowe, ale pod warunkiem, że wybieramy te właściwe, naturalne, bez chemicznych dodatków.
Jak wybrać dobry twaróg na sernik?
Od jakości twarogu, którego użyjesz do przyrządzenia sernika, zależeć będzie, czy ciasto będzie smaczne. Zobacz, jaki powinien być dobry twaróg na sernik.
Czy twaróg jest zdrowy?
Twaróg, czyli biały ser to podstawa polskiej kuchni. Jest głównym składnikiem sernika, nadzienia do naleśników i pierogów. Jest nie tylko smaczny i zdrowy, ale też daje uczucie sytości i nie tuczy.
![Justyna Pochanke: kim jest? [KARIERA, RODZINA]](http://cdn6.mowimyjak.smcloud.net/s/photos/t/32047/justyna-pochanke-kim-jest-kariera-rodzina_720706.jpg)
Justyna Pochanke to jedna z bardziej cenionych prezenterek. Związana z ...
-
zobacz sylwetkę