porady na każdy temat
Facebook Twitter Google Plus NK Newsletter Konkursy Gry online
HIT

Jak zrobić pizzę z brzoskwiniami? Dowiedz się, dlaczego NIE!

Pizza – jedno z narodowych włoskich dań. Na dodatek wydaje się, że najprostsze do zrobienia. Jaka bowiem tajemnica może tkwić w kawałku ciasta przypominającego nasze, chlebowe i pomidorowego sosu? Czy przygotowanie pizzy jest rzeczywiście tak proste i czy na wierzchu placka może się znaleźć wszystko?

anchovies dodano: 26.04.2012 14:16

Jarski bigos - jak go przyrządzić, by był smaczny i zdrowy?

Podajemy przepis na smaczny bezmięsny bigos – dla wegetarian i nie tylko.

bigos jarski dodano: 01.08.2014 15:15

Czy bigos może nie wyjść? Jakich przypraw nie używać, czego NIE DODAWAĆ do bigosu?

Przygotowanie dobrego bigosu nie jest trudne , jedynie czasochłonne. Rzadko się zdarza, żeby był nieudany. Jednak czasem dodanie niektóych przypraw może zmienic jego smak. Czego nie dodawać do bigosu?

koszona kapusta dodano: 23.12.2013 14:59

Bigos na żeberkach: przepis

Bigos, tradycyjna polskia potrawa, która nabiera smaku i aromatu im dłużej się ją podgrzewa i schładza. Najlepsza staje się wtedy, gdy niewiele zostaje jej w garnku. Bigos przygotowuje się z tanich składników, ale dzięki doprawieniu i dobranym proporcjom składników można z niej uczynić danie wyrafinowane.

bigos przepis dodano: 31.10.2014 12:39

Jak można URATOWAĆ niedobry BIGOS? Co dodać do smaku lub na co przerobić nieudany bigos?

Bigos, nasza tradycyjna potrawa, nabiera smaku wraz z upływem czasu, dlatego trzeba go zacząć przygotowywać na kilka dni przed podaniem. Niestety, w czasie codziennego podgrzewania, kapusta może zacząć się przypalać.

święta dodano: 17.12.2013 12:19

Jak przygotować kapustę na bigos? Płukać czy nie? Jak drobno szatkować?

Smak bigosu zależy głównie od tego, jaką kapustę wybierzemy i jak ją przygotujemy. Cenne wskazówki, jak przyrządzić kapustę do bigosu, by otrzymać idealny smak, znajdziemy w przepisach kuchni staropolskiej. Warto je poznać przed świętami.

kapusta na bigos dodano: 17.12.2013 11:55

Jak przygotować najlepszy na świecie bigos?

Każda gospodyni ma swój przepis na bigos. To wypadkowa przepisu mamy, teściowej i swoich własnych kuchennych doświadczeń. Mój przepis na bigos powstał właśnie w ten sposób. Oto on. Jako rekomendację dodam, że mój wybredny mąż uwielbia bigos, który gotuję raz w miesiącu przez zimniejsze pół roku. Mówię jak przygotować najlepszy według mnie bigos.

bigos doskonały dodano: 21.02.2012 10:15

Jak zrobić prawdziwy babciny bigos?

Aby ugotować przepyszny babciny bigos nie trzeba wcale dodawać do niego dużo rozmaitego mięsiwa. Wystarczy schab i kiełbasa.

gotowanie dodano: 16.11.2011 16:50

Jakie wino pasuje do bigosu?

Jakie wino dodać do bigosu - ulubionej bożonarodzeniowej potrawy Polaków? Jak je dodawać, aby kapuściany rarytas był naprawdę pyszny?

bigos jakie wino dodano: 06.12.2013 09:09

Jaka kapusta jest najlepsza na bigos? [WIGILIA]

Przepis na bigos zna każda dobra gospodyni. Podstawa to oczywiście kiszona kapusta - tu pojawia się problem. Nie każdy wie jaką kapustę kupić, żeby mieć pewność, że bigos na wigilię na pewno wyjdzie i będzie smaczny. Mówimy, jak wybrać kapustę do świątecznego bigosu.

bigos na święta dodano: 17.12.2013 11:55
Newsletter
nie daj sie zagiąć. czytaj nas regularnie.
KTO JEST KIM?
Janina Milewska Duda: kim jest matka Andrzeja Dudy?
Janina Milewska Duda: kim jest matka Andrzeja Dudy?

Media obiegła wiadomość, że matka Andrzeja Dudy zbierała podpisy poparcia ...

bigos szukasz informacji, artykułów, wywiadów nt. bigos. Wszystko na temat bigos na Mowimyjak.pl
Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody ZPR Media S.A.. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody ZPR Media S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.