- Jak urządzić mały przedpokój? PORADY
- Jak bezpiecznie używać pilarki tarczowej?
- Jak stracono słynny transatlantyk Normandie?
- Obrady Okrągłego Stołu – jakie były postanowienia?
- Bohdan Smoleń – kim jest? [KARIERA, RODZINA, CHOROBA]
- Z kim zagra Polska w eliminacjach do EURO 2016?
- Jak zrobić wielkanocną dekorację z wiosennych kwiatów w koszyku?
- Drugi pierwszy raz. Jak powrócić do seksu po przyjściu na świat dziecka?
- Ewa Kasprzyk rozwiedzie się z mężem? Kim jest jej nowy partner?
- Seks po hiszpańsku, czyli jak zostać mistrzynią hiszpana
Jak zrobić pizzę z brzoskwiniami? Dowiedz się, dlaczego NIE!
Pizza – jedno z narodowych włoskich dań. Na dodatek wydaje się, że najprostsze do zrobienia. Jaka bowiem tajemnica może tkwić w kawałku ciasta przypominającego nasze, chlebowe i pomidorowego sosu? Czy przygotowanie pizzy jest rzeczywiście tak proste i czy na wierzchu placka może się znaleźć wszystko?
Jarski bigos - jak go przyrządzić, by był smaczny i zdrowy?
Podajemy przepis na smaczny bezmięsny bigos – dla wegetarian i nie tylko.
Czy bigos może nie wyjść? Jakich przypraw nie używać, czego NIE DODAWAĆ do bigosu?
Przygotowanie dobrego bigosu nie jest trudne , jedynie czasochłonne. Rzadko się zdarza, żeby był nieudany. Jednak czasem dodanie niektóych przypraw może zmienic jego smak. Czego nie dodawać do bigosu?
Bigos na żeberkach: przepis
Bigos, tradycyjna polskia potrawa, która nabiera smaku i aromatu im dłużej się ją podgrzewa i schładza. Najlepsza staje się wtedy, gdy niewiele zostaje jej w garnku. Bigos przygotowuje się z tanich składników, ale dzięki doprawieniu i dobranym proporcjom składników można z niej uczynić danie wyrafinowane.
Jak można URATOWAĆ niedobry BIGOS? Co dodać do smaku lub na co przerobić nieudany bigos?
Bigos, nasza tradycyjna potrawa, nabiera smaku wraz z upływem czasu, dlatego trzeba go zacząć przygotowywać na kilka dni przed podaniem. Niestety, w czasie codziennego podgrzewania, kapusta może zacząć się przypalać.
Jak przygotować kapustę na bigos? Płukać czy nie? Jak drobno szatkować?
Smak bigosu zależy głównie od tego, jaką kapustę wybierzemy i jak ją przygotujemy. Cenne wskazówki, jak przyrządzić kapustę do bigosu, by otrzymać idealny smak, znajdziemy w przepisach kuchni staropolskiej. Warto je poznać przed świętami.
Jak przygotować najlepszy na świecie bigos?
Każda gospodyni ma swój przepis na bigos. To wypadkowa przepisu mamy, teściowej i swoich własnych kuchennych doświadczeń. Mój przepis na bigos powstał właśnie w ten sposób. Oto on. Jako rekomendację dodam, że mój wybredny mąż uwielbia bigos, który gotuję raz w miesiącu przez zimniejsze pół roku. Mówię jak przygotować najlepszy według mnie bigos.
Jak zrobić prawdziwy babciny bigos?
Aby ugotować przepyszny babciny bigos nie trzeba wcale dodawać do niego dużo rozmaitego mięsiwa. Wystarczy schab i kiełbasa.
Jakie wino pasuje do bigosu?
Jakie wino dodać do bigosu - ulubionej bożonarodzeniowej potrawy Polaków? Jak je dodawać, aby kapuściany rarytas był naprawdę pyszny?
Jaka kapusta jest najlepsza na bigos? [WIGILIA]
Przepis na bigos zna każda dobra gospodyni. Podstawa to oczywiście kiszona kapusta - tu pojawia się problem. Nie każdy wie jaką kapustę kupić, żeby mieć pewność, że bigos na wigilię na pewno wyjdzie i będzie smaczny. Mówimy, jak wybrać kapustę do świątecznego bigosu.

Media obiegła wiadomość, że matka Andrzeja Dudy zbierała podpisy poparcia ...
-
zobacz sylwetkę