porady na każdy temat
Facebook Twitter Google Plus NK Newsletter Konkursy Gry online
HIT

Jak leczyć nerwicę domowymi sposobami?

Dławiący stres i zżerające nerwy prowadzą do poważnych schorzeń. Nerwica, czyli liczne zaburzenia nerwicowe ujęte jednym słowem, może być leczona domowym sposobem. Mówimy, jak radzić sobie ze stresem i jego skutkami.

choroba dodano: 19.01.2012 15:55 | odpowiedz (1)

Co jeść po WYRWANIU ÓSEMKI? Dieta zalecana przez stomatologów

Po wyrwaniu ósemki nie wszystko nam wolno. Dentyści zalecają jedzenie określonych produktów, które nie podrażnią świeżej rany i nie przysporzą więcej bólu. Stosujmy się do ich rad, a przetrwamy ten ciężki czas dzielnie.

dentysta dodano: 07.10.2012 11:14 | odpowiedz (2)

Jak przygotować MAJONEZ BEZ JAJEK? Podajemy przepis z diety Diamondów

Aby cieszyć się smakiem majonezu, nawet jeśli nie można jeść jajek, warto skorzystać z jednego z przepisów diety Diamondów, czyli diety dwojga amerykańskich specjalistów z zakresu medycyny naturalnej. Jej zasady pozwalają schudnąć, odzyskać siłę i energię życiową.

jajka dodano: 27.09.2012 07:15

Jak przyrządzić zdrowego hamburgera?

Żywność typu fast food powszechnie uważana jest za niezdrową - i w zasadzie słusznie, gdyż zazwyczaj zawiera zbyt dużo tłuszczów zwierzęcych, soli, cukru i węglowodanów. Ale fast food czyli "szybkie jedzenie" wcale nie musi oznaczać żywności gorszego gatunku, żywności niezdrowej.

domowy hamburger dodano: 05.03.2012 13:50 | odpowiedz (1)

Co warto wiedzieć o słodzikach?

Słodziki nie zawierają kalorii lub mają ich śladowe ilości. Ale nie wystarczy zastąpić nimi cukier, by schudnąć. Ale to dobra droga - zastępująć nimi kaloryczny cukier, obniżamy ogólną kaloryczność posiłku. A w odchudzaniu właśnie o to chodzi - przyjmować mniej, niż potrzeba organizmowi.
słodziki dodano: 04.11.2013 16:17

Jakie zalety ma kapusta?

Kapusta należy do najmniej kalorycznych, a jednocześnie najbardziej odżywczych warzyw. Zawiera mało węglowodanów, trochę białka i zero tłuszczu. Za to jest w niej porządna porcja substancji balastowych (czyli błonnika) usprawniających przemianę materii. Poza tym kapusta jest źródłem potasu, który zapewnia organizmowi zrównoważoną gospodarkę wodną, likwiduje opuchlizny i wzmacnia serce. Sporo w niej także witaminy C działającej ochronnie na komórki.

kalorie dodano: 24.01.2014 20:22

Jak nie rezygnować z ulubionych produktów?

Wiadomo, że w sokach owocowych jest dużo cukru, a majonez składa się głównie z tłuszczu - jeśli jednak lubisz te produkty, nie musisz z nich rezygnować. Ale możesz sprawić, że będą mniej kaloryczne. Zacznij rozcieńczać soki wodą mineralną, a do majonezu dodawaj gęsty jogurt naturalny. Pamiętaj tylko, żeby nie zmieniać proporcji w sposób drastyczny, a taki błąd najczęściej popełniają osoby na diecie odchudzającej.

jogurt naturalny dodano: 29.09.2013 09:36

Ciepła zupa to zastrzyk energii. Dowiedz się dlaczego jeszcze nie powinno się rezygnować z zupy?

Tradycyjny obiad składa się z dwóch dań. Czasem z lenistwa, a czasem z braku czasu rezygnujemy z pierwszego dania. Dlaczego nie powinno się rezygnować z zupy? Mówimy, jakie wartości odżywcze ma zupa oraz jakie zupy Polacy kochają najbardziej.

drugie danie dodano: 30.11.2011 16:00 | odpowiedz (1)

Czy skłonność do otyłości to wina genów?

No i wyszło szydło z worka. Niektórzy ludzie mogą katować się jedząc sałatę, a i tak będą narażeni na otyłość. Pod warunkiem, że posiadają określoną wersję genu CD36. Sprawia on, że najbardziej smakują im tłuste potrawy i wcześniej czy później rzucą się na golonkę, nie zważając na groźbę utycia.

apetyt dodano: 09.02.2012 09:53

Jaka dieta jest przyjazna kościom?

Leczenie osteoporozy zaczyna się już w dzieciństwie. Do 19. roku życia tworzy się ponad 90 proc. masy kostnej. Gdy wzrost kości ustaje, zaczyna się proces dojrzewania szkieletu, który polega na zwiększaniu gęstości i stopnia uwapnienia tkanki kostnej. Aby tak właśnie się stało, w codziennej diecie powinno się znaleźć ponad 1200 mg wapnia. Wchłanianie wapnia utrudnia nierozpuszczalny błonnik pokarmowy. A zatem trzeba tak układać jadłospis, aby nie łączyć produktów mlecznych z warzywami.

kości dodano: 06.12.2013 16:07
Newsletter
nie daj sie zagiąć. czytaj nas regularnie.
KTO JEST KIM?
Gabriela Frycz - kim jest? [KARIERA, RODZINA]
Gabriela Frycz - kim jest? [KARIERA, RODZINA]

Gabriela Frycz to pierwsza córka aktora, Jana Frycza. Dziewczyna poszła ...

dieta szukasz informacji, artykułów, wywiadów nt. dieta. Wszystko na temat dieta na Mowimyjak.pl
Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody ZPR Media S.A.. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody ZPR Media S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.