porady na każdy temat
Facebook Twitter Google Plus NK Newsletter Konkursy Gry online
HIT

Dziczyzna: gdzie można kupić dobre mięso?

Wielbiciele dziczyzny mogą bez problemu kupić mięso zwierząt leśnych w sklepach, kołach łowieckich i punktach skupu dziczyzny. Poniżej podpowiadamy gdzie jeszcze kupić świeżą dziczyznę.

dodano: 23.09.2014 14:45

Dziczyzna: dlaczego jest taka droga?

Dziczyzna jest droga i trudniej dostępna niż na przykład mięso zwierząt hodowlanych i dlatego rzadko gości na naszych stołach. A szkoda, bo dziczyzna to mięso wyjątkowe, zarówno pod względem smakowym, jak i wartości odżywczych.

dziczyzna ceny dodano: 22.05.2014 15:50

Dziczyzna: jak przygotować dziczyznę do gotowania?

Zanim dziczyzna trafi na nasze stoły, mięso musi zostać odpowiednio przygotowane. Wyśmienity smak zapewnią mu wonne zioła i przyprawy oraz tak zwana bejca. Jak przygotować dziczyznę do gotowania? Jak przyprawiać mięso dzika, królika, sarny lub kuropatwy? Wykorzystaj wskazówki staropolskiej kuchni.

dziczyzna jak gotować dodano: 02.06.2014 13:47

Dziczyzna: czy warto jeść dziczyznę?

Dziczyzna jest rozkoszą dla podniebienia, bo ma wspaniały smak i aromat. Dość rzadko jednak gości na naszych stołach. Po pierwsze, nie jest tania. Po drugie, panuje przekonanie, że jej przyrządzanie wiąże się ze skomplikowanymi zabiegami. Unikamy więc dziczyzny, a szkoda, bo to mięso najwyższej jakości. Mówimy, dlaczego warto jeść dziczyznę.

chude mięso dodano: 12.12.2013 11:56

Bażant: jak przyrządzić bażanta? 3 PRZEPISY

Dziczyzna to doskonały pomysł nie tylko na świąteczny obiad. Mówimy jak przygotować smacznego bażanta. Wypróbuj nasze 3 przepisy: na bażanta duszonego, w przyprawach i po myśliwsku.

bażant dodano: 09.12.2013 10:47

Jakie mieso kupować - rady dietetyka

Jeść mięso oczywiście należy, ale powinno być ono starannie wybrane. Przede wszystkim musi być świeże. Śliskie, o dziwnej barwie, nieprzyjemnej woni od razu możemy wyrzucić do śmieci. Na co jeszcze zwrócić uwagę?

dieta dodano: 22.07.2016 12:07

Barszcz czerwony dla smakoszy – z dziczyzną i wiśniami. [PRZEPIS]

Barszcz to nie tylko ten klarowny, czyli wywar buraczany, lub ukraiński – z warzywami w środku. Przepisów na zupy, którym koloru i smaku nadają buraki, jest bardzo dużo. Proponujemy tym razem barszcz z wkładką – dla amatorów dziczyzny.

barszcz czerwony dodano: 01.03.2015 16:09

Dziczyzna: jakie mięso to dziczyzna?

Jakie mięso nazywamy dziczyzną? Co się do niej zalicza? Czym charakteryzuje się mięso dzikiej zwierzyny? Oto co musisz wiedzieć o dziczyźnie.

dziczyzna mięso dodano: 18.12.2013 11:05
Newsletter
nie daj sie zagiąć. czytaj nas regularnie.
KTO JEST KIM?
Ryszard Petru - kim jest? KARIERA, RODZINA

Ryszard Petru głośno zaznaczył w mediach swoją obecność, gdy w ...

dziczyzna szukasz informacji, artykułów, wywiadów nt. dziczyzna. Wszystko na temat dziczyzna na Mowimyjak.pl
Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody ZPR Media S.A.. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody ZPR Media S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.