porady na każdy temat
Facebook Twitter Google Plus NK Newsletter Konkursy Gry online
HIT

GRZYBY - co można przyrządzić z KURKAMI? Podajemy dwa przepisy

Mówi się, że grzyby są bezwartościowe i w dodatku ciężkostrawne. Ale to zniechęca amatorów prawdziwków, borowików czy kurek. Ich smakowi i aromatowi po prostu trudno się oprzeć.

co z grzybów dodano: 23.08.2012 09:16

Czy warto jeść grzyby? Jakie są najlepsze?

Rydze, kurki, kanie, maślaki , borowiki, koźlarze i pogrzybki – to najbardziej cenione grzyby . To prawdziwe polskie przysmaki spożywane w różnych postaciach: smażone, marynowane, suszone, dodawane do zup, mięs, sosów czy sałatek. Czy warto jeść grzyby? Czy poza walorami smakowymi mają jakieś wartości?

białko dodano: 25.09.2012 11:32

Jak zrobić KURKI W ŚMIETANIE? Podajemy dobry przepis

Oto sprawdzony sposób na śmietanowy sos z kurkami. Wyśmienicie smakuje zarówno z ryżem, makaronem czy chlebem. Wypróbuj nasz przepis.

kuchnia dodano: 08.06.2017 10:58

Smardze – czy w Polsce wolno je zbierać?

Pojawiały się już pod koniec marca, choć prawdziwy ich wysyp był zwykle w maju. Prawdziwe tłumy amatorów przeczesywały lasy i łąki w poszukiwaniu tych pysznych, wiosennych grzybów. Mowa o smardzach.

smardze dodano: 23.05.2014 13:11

Kuchenne triki. Jak nadać lepszy smak i kolor potrawom?

Do osiągnięcia perfekcji w każdej dziedzinie nie wystarczy jedynie talent. Prawdziwi mistrzowie swoje umiejętności zawdzięczają latom żmudnych ćwiczeń. Nie inaczej jest w przypadku przyrządzania dań. Nawet najprostsze potrawy mogą smakować o niebo lepiej. Mówimy, jak je podrasować, by smiakowały lepiej i dobrze się prezentowały.

brokuły dodano: 01.12.2011 09:42

Barszcz z uszkami na wigilijnym stole. Czy wiesz, jak je zrobić?

Barszcz z uszkami to kolejne danie którego nie może zabraknąć na naszym stole wigilijnym. Aby nasz barszcz wyszedł idealnie, zalecam zrobienie własnoręcznie uszek z kapustą i grzybami.

barszcz dodano: 13.12.2011 11:02

Jak zrobić ZUPĘ Z SUSZONYCH GRZYBÓW? Podajemy przepis na pyszną domową zupę grzybową!

Zupa grzybowa jest idealna na każdą okazję. Co więcej, nie trzeba jej robić ze świeżych grzybów, wystarczą te suszone.

gotowanie dodano: 09.09.2012 11:10 | odpowiedz (1)

Jak zrobić zupę grzybową po staropolsku?

Zupa grzybowa, szczególnie przygotowana z grzybów własnoręcznie zebranych w lesie, smakuje zawsze. Nie może jej zabraknąć na wigilijnym stole. Ale nie tylko. Smakuje także w jesienne i zimowe popołudnia. Mówimy, jak zrobić smaczną zupę grzybową.

grzybowa dodano: 05.12.2013 17:45 | odpowiedz (1)

Jak zrobić tagliatelle z grzybami?

Danie z katalogu: "robimy dobre wrażenie". Proste, stosunkowo niedrogie, zajmuje mało czasu. Tajemnica tkwi w dobrej jakości makaronie (tu nie ma co oszczędzać), dozowaniu masła przez cały proces przygotowania potrawy i... pilnowaniu patelni: trzeba ją zdjąć z ognia na sekundę przed spaleniem.

BOROWIKI dodano: 04.01.2014 09:35

Przetwory z grzybów - jak zrobić GRZYBY KISZONE?

Tak zakonserwowane grzyby są bardzo smaczne, a jednocześnie nie tracą składników mineralnych. Przechowujemy je w chłodnej piwnicy lub na dolnej półce lodówki nawet 4-5 miesięcy. Do kiszenia nadają się zwłaszcza zielone i szare gąski oraz rydze.

grzyby kiszone dodano: 25.09.2012 09:28
Newsletter
nie daj sie zagiąć. czytaj nas regularnie.
KTO JEST KIM?
Renata Kaczoruk i Kuba Wojewódzki: będzie ślub?

Renata Kaczoruk, znana szczerzej jako dziewczyna Kuby Wojewódzkiego. Nieśmiała modelka ...

grzyby szukasz informacji, artykułów, wywiadów nt. grzyby. Wszystko na temat grzyby na Mowimyjak.pl
Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody ZPR Media S.A.. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody ZPR Media S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.