- Jak urządzić mały przedpokój? PORADY
- Jak bezpiecznie używać pilarki tarczowej?
- Jak stracono słynny transatlantyk Normandie?
- Obrady Okrągłego Stołu – jakie były postanowienia?
- Bohdan Smoleń – kim jest? [KARIERA, RODZINA, CHOROBA]
- Z kim zagra Polska w eliminacjach do EURO 2016?
- Jak zrobić wielkanocną dekorację z wiosennych kwiatów w koszyku?
- Drugi pierwszy raz. Jak powrócić do seksu po przyjściu na świat dziecka?
- Ewa Kasprzyk rozwiedzie się z mężem? Kim jest jej nowy partner?
- Seks po hiszpańsku, czyli jak zostać mistrzynią hiszpana
Cydr - to to za napój, jak go zrobić w domu?
Trunek ten znany i pijany jest od dawna – głównie z Belgii, Wielkiej Brytanii, Francji, ale także Szwecji, Hiszpanii i Niemczech. U nas dopiero staje się modny. Co to jest cydr?
Jakie właściwości mają jabłka? Dlaczego warto jeść jabłka?
Właściwości jabłek czyli czy warto jeść jabłka? Na świecie ponoć występuje około 30 tysięcy odmian jabłek, które różnią się między sobą kolorem, kształtem, smakiem, zawartością soku i twardością. Jednak łączy je to, że wszystkie jabłka są powszechnie uważane za zdrowe i trzeba je jeść, a najlepiej surowe ze skórką. Po co jeść jabłka?
Jak postępować, by jabłoń miała dorodne jabłka?
Dorodne, smaczne jabłka to marzenia każdego posiadacza jabłoni. Wiele odmian owocuje co drugi rok, ale jest sposób, by sprowokować je do „rodzenia” co sezon. Jak skłonić jabłoń do obfitego owocowania?
Ocet jabłkowy - czy znasz jego cudowne właściwości?
O tym, że jabłka to jedne z najbardziej wartościowych owoców, wie chyba każdy. Nie każdy jednak wie, że ocet jabłkowy jest nie tylko ważnym elementem codziennej diety, ale jest też bardzo dobrym, naturalnym kosmetykiem, który może stać sie twoim sprzymierzeńcem w walce m.in. ze zmarszczkami. Zobacz, w jaki sposób wykorzystać ocet jabłkowy w swojej kuch!
Czy znasz przepis na nietypowe PLACKI Z JABŁKAMI?
Placki z jabłkami zazwyczaj wyglądają tak samo. Placuszek a w środku drobno pokrojone kawałki owocu. Nasze placki z jabłkami wyglądają zupełnie inaczej, a ich nie konwencjonalny wygląd zadziwił już nie jednego gościa.
Jak przygotować wątróbkę z jabłkami?
Jak wiadomo wątróbka nie należy do ulubionych dań naszych dzieci, a szkoda, bo ta bogata w żelazo potrawa jest również źródłem wielu cennych witamin. Jak zatem ją przygotować, by nasze pociechy ze smakiem ją zjadały?
Jak przygotować jabłka pieczone z orzechami? Przepis na pyszny i zdrowy deser
Przygotowanie ich zajmie Ci niespełna 50 minut, a zapach pieczonych jabłek z dodatkiem aromatycznych przypraw i orzechów pozwoli w zimowe wieczory przypomnieć sobie pachnącą, złotą jesień. Wypróbuj nasz przepis na smaczny i zdrowy deser z jabłek i orzechów.
Jak przygotować ZAKWAS NA WIGILIJNY BARSZCZ?
Barszcz czerwony to najpopularniejsza z zup staropolskiej kuchni. Zupa ta gościła na stołach ludzi ubogich oraz zamożnych. Barszcz czerwony jadał sam Władysław Jagiełło. W średnich wiekach buraczany kwas uważano za skuteczny lek na ból gardła.
Przysmaki ze śledziem. Jak smakuje jabłko faszerowane śledziem?
Dania ze śledziem przechodzą istny renesans. To dzisiaj nic wielkiego podać śledzia w oleju z cebulką czy pod kołderką z jabłek ze śmietany. Liczy się oryginalność. Podajemy przepis na jabłka faszerowane śledziem. Danie dobre na każdą okazję, nie tylko na Wigilię...
Przepis na jabłecznik - wysoki, w kruchym cieście! Jak zrobić pyszną szarlotkę?
Sezon na jabłka w pełni! Nie przegap go. Wypróbuj sprawdzony przepis na jabłecznik, czyli ciasto kruche wypełnione cząstkami aromatycznych i słodkich jabłek. Najlepiej smakuje na ciepło, z kulką waniliowych lodów lub kleksem bitej śmietany.
![Monika Goździalska - kim jest? [KARIERA, RODZINA]](http://cdn14.mowimyjak.smcloud.net/s/photos/t/31724/monika-gozdzialska-kim-jest-kariera-rodzina_713987.jpg)
Uczestniczka Masterchefa, matka dwójki dzieci i dziewczyna Playboy'a. Kim ...
-
zobacz sylwetkę