- Jak urządzić mały przedpokój? PORADY
- Jak bezpiecznie używać pilarki tarczowej?
- Jak stracono słynny transatlantyk Normandie?
- Obrady Okrągłego Stołu – jakie były postanowienia?
- Bohdan Smoleń – kim jest? [KARIERA, RODZINA, CHOROBA]
- Z kim zagra Polska w eliminacjach do EURO 2016?
- Jak zrobić wielkanocną dekorację z wiosennych kwiatów w koszyku?
- Drugi pierwszy raz. Jak powrócić do seksu po przyjściu na świat dziecka?
- Ewa Kasprzyk rozwiedzie się z mężem? Kim jest jej nowy partner?
- Seks po hiszpańsku, czyli jak zostać mistrzynią hiszpana
Co to jest TADŻIN i jak go przygotować?
Tadżin to danie pochodzące z krajów północno-zachodniej Afryki, przygotowane w specjalnym charakterystycznym glinianym naczyniu o tej samej nazwie. Danie może składać się z mięsa, kaszy i warzyw, a charakterystycznego smaku i aromatu nadaje tabil czyli mieszanka przypraw.
SAŁATKA z warzyw i kaszy kuskus, czyli przepis na TABOULEH
Tabbouleh to sałatka z warzyw i kaszy kuskus, popularna w kuchni arabskiej. Zobacz przepis na kolorową sałatkę tabbouleh z kaszą jaglaną.
PRZYPRAWY - co o nich wiesz? Skąd pochodzą przyprawy?
Wartość wielu przypraw odkryto przypadkowo. Gdyby konkwistadorzy nie zapytali kucharza Montezumy o skład ulubionego napoju władcy, wanilia byłaby dziś znana tylko botanikom. Niektóre przyprawy swego czasu były droższe niż złoto. Skąd się wzięły przyprawy w kuchni? Jakie mają właściwości?
Smalec z mięsem - przepis na pyszne smarowidło
Ten smalec nigdy nie wychodzi mdły. Wręcz przeciwnie - jest aromatyczny, zaskakuje wyrazistym smakiem i tym, że wcale nie przypomina tradycyjnego smalcu. Jest na to zbyt "wzbogacony".
Przepis na chlebki pita z ciecierzycą, Zrób samodzielnie to zdrowe wegetariańskie danie!
Roladki z chlebka pita wypełnione ciecierzycą i sosem tzatziki to lekka przekąska, którą wykonasz szybko i bez wysiłku. Poznaj przepis na to proste letnie danie!
Jak ugotować rozgrzewającą zupę krem z dyni?
Zupa krem z dyni to idealne danie w chłodne dni, kiedy nasz organizm potrzebuje o wiele więcej ciepłych napojów i posiłków. Przepis na zupę z dyni, który podajemy, jest prosty, a sama zupa - smaczna! Dodanie z imbiru nadaje potrawie charakterystycznego smaku i co najważniejsze rozgrzewa nasz organizm.
Kolendra siewna - jakwykorzystać ją dla zdrowia.
Kolendra to roślina dorastająca do około 3/4 metra, ma liście przypominające kształtem liście pietruszki, a kwiaty podobne do kopru. Są białe lub bladoróżowe. Jej owocem jest mała, żeberkowana, kulista rozłupnia o mocnym zapachu. Na jakie dolegliwości stosuje się kolendrę w ziołolecznictwie?
Kolendra - jakie jej części są jadalne? Do czego dodawać kolendrę?
Są dwa rodzaje kolendry - Coriandrum sativum L. zwaną także kolendrą siewną i Coriandrum tordylium. W kuchni stosujemy pierwszą z wymienionych powyżej odmian, która wyglądem bardzo przypomina pospolitą pietruszkę.
![Joanna Keszka - kim jest? Co o niej wiemy [KARIERA, RODZINA]](http://cdn4.mowimyjak.smcloud.net/s/photos/t/33453/joanna-keszka-kim-jest-co-o-niej-wiemy-kariera-rodzina_750523.jpg)
Joanna Keszka prowadzi najseksowniejszy projekt skierowany do kobiet, czyli Barbarellę ...
-
zobacz sylwetkę