porady na każdy temat
Facebook Twitter Google Plus NK Newsletter Konkursy Gry online
HIT

Co to jest TADŻIN i jak go przygotować?

Tadżin to danie pochodzące z krajów północno-zachodniej Afryki, przygotowane w specjalnym charakterystycznym glinianym naczyniu o tej samej nazwie. Danie może składać się z mięsa, kaszy i warzyw, a charakterystycznego smaku i aromatu nadaje tabil czyli mieszanka przypraw.

Afryka dodano: 07.03.2012 08:20

SAŁATKA z warzyw i kaszy kuskus, czyli przepis na TABOULEH

Tabbouleh to sałatka z warzyw i kaszy kuskus, popularna w kuchni arabskiej. Zobacz przepis  na kolorową sałatkę tabbouleh z kaszą jaglaną.

kuskus dodano: 03.04.2012 11:21

PRZYPRAWY - co o nich wiesz? Skąd pochodzą przyprawy?

Wartość wielu przypraw odkryto przypadkowo. Gdyby konkwistadorzy nie zapytali kucharza Montezumy o skład ulubionego napoju władcy, wanilia byłaby dziś znana tylko botanikom. Niektóre przyprawy swego czasu były droższe niż złoto. Skąd się wzięły przyprawy w kuchni? Jakie mają właściwości?

anyż dodano: 25.03.2013 10:30

Smalec z mięsem - przepis na pyszne smarowidło

Ten smalec nigdy nie wychodzi mdły. Wręcz przeciwnie - jest aromatyczny, zaskakuje wyrazistym smakiem i tym, że wcale nie przypomina tradycyjnego smalcu. Jest na to zbyt "wzbogacony".

boczek dodano: 29.09.2014 18:04

Przepis na chlebki pita z ciecierzycą, Zrób samodzielnie to zdrowe wegetariańskie danie!

Roladki z chlebka pita wypełnione ciecierzycą i sosem tzatziki to lekka przekąska, którą wykonasz szybko i bez wysiłku. Poznaj przepis na to proste letnie danie!

chlebek pita dodano: 05.05.2012 12:00

Jak ugotować rozgrzewającą zupę krem z dyni?

Zupa krem z dyni to idealne danie w chłodne dni, kiedy nasz organizm potrzebuje o wiele więcej ciepłych napojów i posiłków. Przepis na zupę z dyni, który podajemy, jest prosty, a sama zupa - smaczna! Dodanie z imbiru nadaje potrawie charakterystycznego smaku i co najważniejsze rozgrzewa nasz organizm.

Dynia dodano: 30.11.2011 11:43

Kolendra siewna - jakwykorzystać ją dla zdrowia.

Kolendra to roślina dorastająca do około 3/4 metra, ma liście przypominające kształtem liście pietruszki, a kwiaty podobne do kopru. Są białe lub bladoróżowe. Jej owocem jest mała, żeberkowana, kulista rozłupnia o mocnym zapachu. Na jakie dolegliwości stosuje się kolendrę w ziołolecznictwie?

kolendra siewna dodano: 20.07.2016 17:30

Kolendra - jakie jej części są jadalne? Do czego dodawać kolendrę?

Są dwa rodzaje kolendry - Coriandrum sativum L. zwaną także kolendrą siewną i Coriandrum tordylium. W kuchni stosujemy pierwszą z wymienionych powyżej odmian, która wyglądem bardzo przypomina pospolitą pietruszkę.

curry dodano: 19.05.2016 16:04
Newsletter
nie daj sie zagiąć. czytaj nas regularnie.
KTO JEST KIM?
Joanna Koroniewska - kim jest? [KARIERA, RODZINA]
Joanna Koroniewska - kim jest? [KARIERA, RODZINA]

Polska aktorka, absolwentka łódzkiej PWSTviT oraz Szkoły Reklamy w Warszawie ...

kolendra szukasz informacji, artykułów, wywiadów nt. kolendra. Wszystko na temat kolendra na Mowimyjak.pl
Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody ZPR Media S.A.. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody ZPR Media S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.