porady na każdy temat
Facebook Twitter Google Plus NK Newsletter Konkursy Gry online

ŁOSOŚ - co warto o nim wiedzieć?

Łosoś kiedyś uchodził za rybę luksusową, teraz jadamy go nie tylko od święta. Doskonale nadaje się na szybki obiad, nie obędzie się bez niego żadne przyjęcie. Łatwo go przygotować na wiele sposobów: gotowany, smażony, pieczony, zwłaszcza na ruszcie, a nawet podany na surowo. W każdej postaci jest pyszny.

kabanosy z łososia dodano: 10.01.2012 14:52

W jakich pojemnikach najlepiej marynować mięso lub ryby?

Aby zamarynowane mięso lub ryba cieszyły nasze podniebienie, trzeba je odpowiednio doprawić. W tym celu niezbędne jest stosowanie pojemników próżniowych, z których w swoich kulinarnym programie korzysta Ewa Wachowicz. Ile kosztują takie pojemniki? Mówimy, w jakich pojemnikach najlepiej marynować mięsne lub rybne potraw

aromat dodano: 29.05.2012 18:49

ŚLEDŹ nie tylko NA ŚWIĘTA. Dlaczego trzeba jeść śledzie?

Gdyby śledzi nie było tak dużo i nie były w porównaniu z innymi rybami tak tanie, zapewne byłyby traktowane inaczej. Dzisiaj o śledziach myślimy najczęściej przy okazji świąt, kojarzą się też z zakąską pod „pół litra”. Szkoda, bo to naprawdę wykwintna ryba.

Boże Narodzenie dodano: 19.11.2012 06:50

Jak przechowywać ryby?

W okresie świątecznym, choć nie tylko, bardziej interesujemy się przechowywaniem ryb. Nie wszyscy jednak wiedzą, jak i gdzie przechowywać ryby. Dajemy więc kilka porad w tym temacie.

jak przechowywać ryby dodano: 16.12.2013 07:33

Jak odgrzać smażonego karpia?

Smażony karp najlepiej smakuje, gdy jest świeży. Co jednak zrobić gdy rybę trzeba odgrzać? Jak to zrobić by ryba nie straciła smaku?

jak odgrzać karpia dodano: 16.12.2013 18:33

Śledź na Boże Narodzenie. Poznaj łatwy przepis na śledzia po japońsku

Boże Narodzenie to prawdziwa uczta dla wielbicieli śledzi. Te pyszne i zdrowe ryby można przyrządząc na wiele sposobów. My podajemy łatwy przepis na śledzia po japońsku

jak zrobić śledzie dodano: 16.12.2013 11:06

Pulpety rybne w sosie korniszonowym. Jak zrobić? [PRZEPIS]

Do tej potrawy można wykorzystać szczupaka, dorsza, sandacza, suma, świeżego śledzia albo inną ulubioną rybę. Na pewno będzie smacznie i zdrowo. Mówimy jak zrobić pulpety z ryby w sosie korniszonowym.

korniszony dodano: 24.09.2014 09:23

ŚLEDZIE W OLEJU i ŚLEDZIE PO WARSZAWSKU - jak zrobić? Podajemy smaczny przepis!

Choć nasze upodobania kulinarne co jakiś czas się zmieniają, śledzie należą do tych przysmaków, które ciągle są na naszych stołach. Śledzie podawane jako zimna przystawka je się na co dzień, i w czasie świąt. Najlepiej smakują z pieczywem. Oto dwa proste przepisy na pyszne śledzie.

kuchnia dodano: 16.12.2013 11:06

Co to jest glazura rybna?

Po odłowieniu ryby poddaje się procesowi glazurowania. Dzięki temu zachowują one na dłużej wartości odżywcze. Jednak nie powinno być jej zbyt dużo.

co to jest glazura rybna dodano: 12.11.2014 16:59

Jakich ryb nie jeść? Dlaczego nie wszystkie ryby są zdrowe? Których unikać?

Ryby są najlepszym źródłem białka oraz tłuszczów zwierzęcych. Zawierają także wiele cennych minerałów potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Jednak nie wszyscy wiedzą, że niektórych ryb lepiej unikać. Dowiedź się, jakich ryb nie należy jeść.

antybiotyki w rybach dodano: 25.06.2013 06:51
Newsletter
nie daj sie zagiąć. czytaj nas regularnie.
KTO JEST KIM?
Łukasz Masiak. Kim był zabity dziennikarz z Mławy?

Łukasz Masiak, znany mławski dziennikarz, został zamordowany w toalecie w ...

ryby szukasz informacji, artykułów, wywiadów nt. ryby. Wszystko na temat ryby na Mowimyjak.pl
Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody ZPR Media S.A.. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody ZPR Media S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.